De beste fietsroutes in en rond Rotterdam
September 15, 2024

De beste fietsroutes in en rond Rotterdam

Ontdek de beste fietsroutes in het fietsvriendelijke Rotterdam.

Rotterdam staat niet alleen bekend om zijn indrukwekkende architectuur en moderne uitstraling, maar ook om zijn fietsvriendelijke infrastructuur. De stad biedt tal van routes die perfect zijn voor zowel de dagelijkse forens als de avontuurlijke fietser. Of je nu de stad zelf wilt verkennen of de natuur net buiten de stad, er zijn volop mogelijkheden. In deze blog bespreken we de beste fietsroutes in en rond Rotterdam.

1. De Nieuwe Maas Route

Deze route voert je langs de oevers van de Maas en biedt een prachtig uitzicht op enkele van de meest iconische bezienswaardigheden van Rotterdam, zoals de Erasmusbrug en de oude spoorbrug De Hef. De route is ideaal voor wie op zoek is naar een mix van stads- en rivierlandschap. Je fietst langs de skyline van Rotterdam terwijl je geniet van de rust van het water.

Tip: Stop onderweg bij de Fenix Food Factory op Katendrecht voor een hapje en een drankje.

2. De Parkenroute

Ben je op zoek naar een groene ontsnapping uit de drukte van de stad? Dan is de Parkenroute een aanrader. Deze route neemt je mee door verschillende stadsparken, zoals Het Park bij de Euromast en het Kralingse Bos. Vooral in de zomermaanden is dit een heerlijke route om te fietsen, met veel schaduwrijke paden en plekken om even te pauzeren.

Tip: Maak een stop bij de Kralingse Plas om te genieten van het uitzicht op de skyline van Rotterdam terwijl je omringd bent door natuur.

3. Fietsen naar Kinderdijk

Voor de echte natuurliefhebber is er de route naar Kinderdijk, een UNESCO-werelderfgoedlocatie beroemd om zijn iconische windmolens. Deze route is iets langer, ongeveer 20 kilometer enkele reis, maar absoluut de moeite waard. Je fietst langs schilderachtige dijkjes, door kleine dorpjes en uiteindelijk naar een van de mooiste plekken van Nederland.

Tip: Neem de Waterbus vanaf de Erasmusbrug naar Ridderkerk en fiets vanaf daar verder richting Kinderdijk om de route nog unieker te maken.

4. De Delfshaven Route

Delfshaven is een historisch stadsdeel van Rotterdam dat zijn charme van eeuwen geleden nog steeds heeft behouden. De route naar Delfshaven voert je door het stadscentrum en langs monumenten zoals de Pelgrimvaderskerk. Het is een korte maar culturele route die je terugvoert in de tijd.

Tip: Plan je fietstocht rond lunchtijd en geniet van een maaltijd bij een van de gezellige cafés in de oude haven van Delfshaven.

Waarom fietsen in Rotterdam zo leuk is!

Rotterdam staat bekend om zijn "fiets eerst" filosofie. De stad biedt veilige, goed onderhouden fietspaden en veel voorzieningen voor fietsers, zoals fietsenstallingen en oplaadpunten voor elektrische fietsen. Bovendien heeft de stad een vooruitstrevend beleid om fietsen te stimuleren, wat betekent dat fietsers vaak voorrang krijgen op auto's bij rotondes en kruispunten.

Fietsen is niet alleen een milieuvriendelijke manier om de stad te verkennen, het is ook een fantastische manier om fit te blijven en de vele verborgen schatten van Rotterdam te ontdekken. Van het historische Delfshaven tot de moderne hoogbouw aan de Maas, de stad biedt voor elk wat wils.

Conclusie

Of je nu een toerist bent die Rotterdam wil ontdekken of een local die een nieuwe route wil uitproberen, er is altijd wel een fietstocht die bij je past. Met zijn diverse landschap en uitstekende fietsinfrastructuur is Rotterdam zonder twijfel een van de beste steden om te fietsen.

Dus, pak je fiets, verken de stad, en ontdek waarom Rotterdam een echte fietsstad is!

Wil je nog veiliger fietsen? Registreer je fiets bij BIKEBAZE en maak gebruik van onze SafeTags om fietsdiefstal te voorkomen en je fiets snel terug te vinden in geval van diefstal. Ontdek meer op bikebaze.nl/shop.