Framenummer fiets checken
September 29, 2024

Framenummer fiets checken

Check het framenummer van je fiets!

Registreer Nu je fiets!

Hoe controleer je het framenummer van een fiets?

Het controleren van het framenummer van een fiets is een cruciale stap om te voorkomen dat je een gestolen fiets koopt. Hier zijn enkele handige manieren en databases om het framenummer te checken:

  1. Stop Heling - Stop Heling is een nationale database waar je het framenummer kunt invoeren om te zien of de fiets als gestolen geregistreerd staat. Dit platform wordt door de overheid onderhouden en bevat informatie over gestolen goederen. Bezoek Stop Heling om de status van een fiets te controleren.
  2. RDW Fietsdiefstalregister - De RDW biedt een fietsdiefstalregister waar je kunt controleren of een fiets als gestolen is gemeld. Dit register bevat aangiften van gestolen fietsen die sinds 1 januari 2008 zijn gedaan. Ga naar het RDW Fietsdiefstalregister om een check uit te voeren.
  3. BIKEBAZE - Bij BIKEBAZE kun je de status van je fiets eenvoudig controleren via onze database. Als jouw fiets is geregistreerd bij BIKEBAZE met een SafeTag, wordt deze gekoppeld aan jouw naam, wat helpt bij het terugvinden bij diefstal. Ga naar de BIKEBAZE Scan Page om de status van je fiets te checken of meld je fiets als gestolen.

Wat betekenen de resultaten?

  • Ja, de fiets is gestolen: Breek de koop af en meld dit bij de politie. Het is strafbaar om een gestolen fiets te kopen (heling). Bij BIKEBAZE kun je direct contact opnemen met de eigenaar als de fiets als gestolen gemeld is.
  • Nee, de fiets is niet gestolen: Dit betekent dat de fiets niet in de database staat als gestolen. Houd er echter rekening mee dat niet alle diefstallen worden geregistreerd.

Conclusie

Het controleren van het framenummer van een fiets is een eenvoudige maar effectieve manier om gestolen fietsen te vermijden. Wil je je fiets nog beter beveiligen? Registreer je fiets bij BIKEBAZE en voeg een extra laag beveiliging toe met onze unieke SafeTag. Samen zorgen we ervoor dat fietsdiefstal vermindert!

Bescherm je fiets en controleer het framenummer vandaag nog! Een registratie maakt een groot verschil!

Registreer Nu je fiets!