Klaar om samen fietsdiefstal tegen te gaan?
January 19, 2024

Klaar om samen fietsdiefstal tegen te gaan?

Een collectieve beweging tegen fietsdiefstal.

Introductie

Ondanks inspanningen van diverse instanties blijft fietsdiefstal een hardnekkig probleem in Nederland. Te vaak schieten deze instanties tekort en blijven fietsliefhebbers achter met het verlies van hun dierbare bezit. Maar wat als we de kracht van de gemeenschap konden inzetten om dit probleem aan te pakken? BIKEBAZE® gelooft in de kracht van gemeenschappelijke inspanningen en heeft als missie een community (BIKEBAZE® Society) op te zetten die actief bijdraagt aan het bewustzijn en de preventie van fietsdiefstal.

De rol van de gemeenschap

In de strijd tegen fietsdiefstal is een geïnformeerde en actieve gemeenschap onmisbaar. BIKEBAZE® wil mensen samenbrengen om gezamenlijk waakzaam te zijn. Dit betekent dat we elkaar helpen door actief op te letten en SafeTags te scannen. Stel, je overweegt een tweedehands fiets te kopen via platforms zoals Marktplaats, neem dan de verantwoordelijkheid om het serienummer te controleren. Is de fiets geregistreerd als gestolen in onze BIKEBAZE®-database (BikeVault)? Dan voorkom je onbewust deel te nemen aan heling, wat niet alleen immoreel is, maar ook strafbaar.

Strijd tegen heling

Heling van gestolen fietsen is een groot probleem. Velen realiseren zich niet dat het kopen van een gestolen fiets bijdraagt aan de fietsdiefstalcirkel. BIKEBAZE® moedigt iedereen aan om verantwoordelijkheid te nemen en te controleren of een tweedehands fiets niet gestolen is. Dit kan eenvoudig door het framenummer te controleren in onze database. Door dit te doen, kun je heling voorkomen en bijdragen aan het terugdringen van fietsdiefstal.

De kracht van SafeTags

Onze SafeTags spelen een cruciale rol in deze gemeenschapsbenadering. Door een SafeTag op je fiets te plaatsen, maak je deze niet alleen zichtbaarder en moeilijker te stelen, maar ook makkelijker te identificeren. Wanneer iemand een fiets met een SafeTag ziet, kunnen ze deze scannen en direct zien of de fiets als gestolen is geregistreerd. Deze vorm van directe verificatie is krachtig en draagt bij aan een veiliger fietsomgeving.

Samen Sterker

BIKEBAZE® gelooft dat we samen sterker staan tegen fietsdiefstal. Door deel te worden van onze Society, draag je bij aan een cultuur waarin fietsdiefstal niet wordt getolereerd en waarin iedereen een rol speelt in de bescherming van fietsen.

Word vandaag nog onderdeel van de BIKEBAZE® Society. Samen kunnen we een verschil maken! Bezoek onze Ecosysteem-pagina om te zien hoe je kunt bijdragen aan de strijd tegen fietsdiefstal.

Conclusie

Door samen te werken en technologie slim in te zetten, kunnen we een krachtige impact maken in de strijd tegen fietsdiefstal. Sluit je aan bij BIKEBAZE® en help ons een veiliger fietslandschap te creëren voor iedereen.

Doe mee met onze missie om fietsdiefstal te stoppen. Registreer je fiets bij BIKEBAZE® en draag bij aan een veiligere fietsgemeenschap.