Waar vind je het framenummer van je fiets?
August 30, 2024

Waar vind je het framenummer van je fiets?

Ontdek waar je het framenummer van je fiets vindt en hoe je het kunt registreren voor optimale diefstalbeveiliging.

Een framenummer is een unieke code die op je fiets is aangebracht en die de fiets identificeert. Dit nummer is essentieel voor de registratie van je fiets en kan van onschatbare waarde zijn in het geval van diefstal. Maar waar vind je dit belangrijke nummer? In dit artikel leggen we uit waar je het framenummer van je fiets kunt vinden en waarom het zo belangrijk is om het goed te noteren.

Waar bevindt het framenummer zich op je fiets?

Het framenummer is meestal gegraveerd of ingeslagen in het frame van je fiets. Hier zijn de vijf meest voorkomende locaties waar je het framenummer kunt vinden:

  1. Onder de trapas
    • Dit is de meest voorkomende plek. Het framenummer bevindt zich onder de trapas, waar de pedalen samenkomen. Om het te zien, kun je de fiets het beste omdraaien.
  2. Op de verticale framebuis bij de pedalen
    • Soms wordt het framenummer gegraveerd op de verticale buis die van de pedalen naar het zadel loopt.
  3. Op de achtervork bij de pedalen
    • Het framenummer kan ook op de achtervork worden gevonden, dicht bij de plek waar de pedalen zich bevinden.
  4. Onder de framebuis
    • In sommige gevallen bevindt het framenummer zich onder de framebuis, de horizontale buis die van het stuur naar het zadel loopt.
  5. Bij de zadelpenbuis
    • Het framenummer kan ook op de zadelpenbuis staan, net onder het zadel, waar de zadelpen in het frame gaat.

Voor een visuele uitleg over waar je het framenummer kunt vinden, bekijk deze video.

Waarom is het framenummer belangrijk?

Het framenummer is het enige dat jouw fiets uniek maakt. Dit nummer is cruciaal om je fiets te kunnen identificeren in geval van diefstal. Zonder dit nummer kun je geen volledige aangifte doen bij de politie, en wordt het vrijwel onmogelijk om je fiets terug te krijgen als deze wordt gestolen.

Daarnaast is het framenummer belangrijk voor het verzekeren van je fiets. Verzekeraars zullen vragen om dit nummer bij het afsluiten van een fietsverzekering, zodat ze de fiets correct kunnen registreren.

Registreer je fiets met het framenummer bij BIKEBAZE

Om je fiets optimaal te beschermen, is het belangrijk om je framenummer te registreren. Bij BIKEBAZE kun je je fiets eenvoudig registreren in onze database. Dit biedt een extra laag van beveiliging, vooral wanneer je ook een SafeTag aan je fiets toevoegt. De SafeTag is gekoppeld aan jouw framenummer en naam, waardoor de kans dat je je fiets terugvindt bij diefstal aanzienlijk toeneemt.

Registreer je fiets vandaag nog bij BIKEBAZE via www.bikebaze.nl/shop en maak het dieven extra moeilijk!