Fietspunt Rotterdam: Alles wat je moet weten!
September 16, 2024

Fietspunt Rotterdam: Alles wat je moet weten!

Fietspunt Rotterdam: Hoe je je verwijderde fiets terugkrijgt en de kosten.

In Rotterdam worden fietsen, bromfietsen en scooters die hinderlijk geparkeerd staan of er verlaten uitzien, door de gemeente verwijderd en naar het Fietspunt gebracht. Dit is een opslaglocatie waar de gemeente foutgeparkeerde of verwaarloosde tweewielers tijdelijk bewaart. In deze blog geven we je een overzicht van hoe je jouw fiets terug kunt krijgen en wat de kosten zijn als je fiets bij het Fietspunt terechtkomt.

Waarom wordt je fiets verwijderd?

Als je fiets op een verkeerde plek staat, bijvoorbeeld op een plek waar het de doorgang belemmert, of er verlaten uitziet, kan de gemeente jouw fiets als 'weesfiets' of 'fietswrak' markeren. Deze fietsen worden door handhavers verwijderd en opgeslagen bij het Fietspunt. Hetzelfde geldt voor verkeerd geparkeerde bromfietsen en scooters.

Hoe krijg je jouw fiets terug?

Als je vermoedt dat je fiets door de gemeente is verwijderd, kun je zoeken in de landelijke database van verloren en gevonden voorwerpen. Hier kun je met behulp van kenmerken van je fiets of de datum van vermissing nagaan of je fiets bij het Fietspunt is beland. Heb je je fiets gevonden? Dan kun je hem ophalen bij het Fietspunt aan de Koperstraat 23 in Rotterdam. Vergeet niet om een geldig legitimatiebewijs, een bewijs van eigendom (zoals een fietssleutel of aankoopbewijs), en je pinpas mee te nemen.

Wat kost het?

Voor het verwijderen en opslaan van je fiets rekent de gemeente administratiekosten. De kosten bedragen:

  • € 20 voor verkeerd of hinderlijk geparkeerde fietsen.
  • € 50 voor een weesfiets of fietswrak.

Als je je fiets niet zelf kunt ophalen, kun je deze ook laten bezorgen bij Kringloopwinkel Het Goed aan de Mariniersweg 255. Voor deze service betaal je € 10 extra.

Voorkom dat je fiets wordt verwijderd

De beste manier om te voorkomen dat je fiets naar het Fietspunt wordt gebracht, is door je fiets altijd goed op slot te zetten en op de daarvoor bestemde plaatsen te parkeren. Heb je een fiets die al een tijdje niet gebruikt is? Zorg dan dat deze er niet verwaarloosd uitziet en parkeer hem op een plek waar hij niet in de weg staat.

Meer informatie

Wil je meer weten over het Fietspunt of hoe je bezwaar kunt maken als je fiets ten onrechte is verwijderd? Bezoek dan de officiële website van de Gemeente Rotterdam voor meer informatie: Fietspunt Rotterdam.

Door je fiets goed te onderhouden en op de juiste plekken te parkeren, kun je veel gedoe en extra kosten voorkomen. En mocht je fiets toch zijn verwijderd, dan weet je nu precies wat je moet doen om hem terug te krijgen!

Tip: Vergeet niet om je fiets te registreren bij BIKEBAZE voor een extra laag beveiliging en om je fiets snel terug te vinden bij diefstal! Bezoek onze shop voor meer informatie.

Foto: AD